Olika typer av VR glasögon

Att VR, virtual reality, är något mycket stort finns det nog ingen som har missat. Det kan inte heller ha undgått någon att utvecklingen hela tiden pågår inom detta område. Allt det här leder naturligtvis till att nya produkter, såsom spel och utrustning för att använda och uppleva denna teknik, skapas. Någonting som är mycket viktigt är valet av VR glasögon, det då det handlar om den produkt som ska förmedla hela den stora och spännande upplevelsen. I den här artikeln finner du information om några av de mest populära och bästa VR glasögonen som du kan finna på marknaden.

  • Samsung Gear VR
  • Oculus Rift
  • Google Cardboard
  • BoBo VR

Samsung Gear och Oculus Rift

För att börja med Samsung Gear är det de enda VR-glasögon som på något sätt kan jämföras med Oculus. Här har det skapats en bra produkt som ger konsumenten en stor upplevelse av den VR som existerar idag. Till dessa glasögon finns det även ett stort utbud av programvara som även gör dem användbara. Oculus Rift är något i en klass för sig, här handlar det om den produkt som erbjuder den största VR-upplevelsen och också det största utbudet av programvara. Nackdelar kan dock vara att de är mycket dyrare än alla andra, vilket du själv får avgöra om det är försvarbart eller ej.

När det gäller plus och minus rörande Samsungs VR glasögon så börjar vi med det positiva, de har ett mycket lågt pris och ger en stor inlevelse. En annan fördel är att du får full rörelsefrihet utan några sladdar. När det gäller det mindre bra så kräver de en Samsung mobil samt att de också saknar en rörelsesensor. Fördelarna du får med valet av Oculus är positionsspårning samt en otroligt verklig upplevelse, dessa glasögon kommer även med två spel. Nackdelar, förutom kostnaden, är att Oculus glasögon kräver hög prestanda på din dator samt att en rad sladdar begränsar rörelsefriheten.

BoBo VR och Google Cardboard

När vi snackar om enklare VR glasögon handlar det för det mesta om BoBo och Google Cardboard. Här börjar vi då med BoBo VR Z4 som faktiskt är ett av de bästa valen för dig som kan tänka dig att betala lite mer för en bra VR-upplevelse. När det gäller Google Cardboard är detta nog de absolut enklaste VR glasögon du kan finna på marknaden, där handlar det om kartong och en Android-mobil och sedan är allt klappat och klart. Trots det här enkla konceptet är de faktiskt riktigt bra för dig som är nybörjare på VR.

Även gällande de här två produkterna finns det fördelar och nackdelar. De fördelar du finner i valet av BoBo VR Z4 är en helt överlägsen optik, inbyggda hörlurar samt att glasögonen också är bekväma. Nackdelar är att de kan vara lite för dyra i jämförelse med upplevelsen som den generella köparen får. Google Cardboard kan du få för en kostnad av under 100 kronor och vad får du då för det? Du får en bra introduktion till den teknik och upplevelse som VR bygger på samt att du också får en användarvänlig produkt. Minus är de stora begränsningarna och den låga kvaliteten.

Sammanfattning av VR glasögon

För att sammanfatta VR och alla de olika glasögon som finns inom detta område blir det mycket svårt, det då vi inte ens skrapat på ytan av det utbud som finns med dessa fyra val av glasögon. Dock har du som läst fått en sammanfattning av bra och dåliga VR glasögon, och vet vad det är du ska söka efter när du är på jakt efter dina egna. Som rekommendation finns det två val att göra och det ena är BoBo VR med ett lite lägre pris, eller Samsung om du äger en Samsung mobil. För dig som vill uppleva stillasittande VR kommer Oculus Rift att vara det överlägsna valet.

Related posts

Leave a Comment