De mest kända spelen inom virtuell realitet

VR (förkortning av engelskans virtual reality) är fortfarande en förhållandevis ny och spännande teknik. I takt med att allt fler spel blir kompatibla med VR blir också kostnaden för inköp av sådana spel lägre. Utvecklingen har gått framåt snabbt och numera används VR på ett helt annat sätt än när det först introducerades på marknaden. I denna text hittar du några av de mest kända VR-spelen från de största tillverkarna inom detta område. För att få en maximal upplevelse bör du ha en kraftfull PC som klarar överföringen till headsetet. Bra val av VR-glasögon tills spelen i texten är Oculus Rift, Playstation VR eller HTC Vive.

  • VR-spel ger dig en mycket kraftig spelupplevelse
  • VR-glasögon används inte bara för spel, utan kan även fungera för exempelvis bostadsvisningar och live casino

The Lab och Raw Data

Vi börjar med The Lab som är ett actionspel skapat av välkända Valve Corporation, samma företag som ligger bakom Half Life. För att spela detta härliga och spännande spel använder du HTC Vive camera system. I detta spel handlar det här om att förflytta sig mellan olika rum, utföra olika saker i rummen och ta del av alla de minispel som erbjuds. The Lab ger en bra VR upplevelse med tydlig grafik och bra rörelsefunktioner som gör att du känner dig delaktig under spelets gång. Här erbjuds helt enkelt en härlig VR känsla i ett bra och välgjort spel.

Nu är det dags för Raw Data som också är ett actionspel. Dock hamnar du här i en mycket mera avancerad miljö, vilket verkligen visar på hur långt utvecklingen kommit. Faktum är att detta spel tydligt visar hur VR-tekniken gått framåt de senaste åren och ger oss en hint om vad framtiden har att erbjuda. Du står inför en otroligt bra grafisk miljö med combat gameplay och stor rörelsefrihet. Spelet har skapats av Survios och finns att spela på Microsoft Windows och Playstation 4. Den bästa upplevelsen och bästa gameplay i detta spel får du genom att använda Oculus Rift eller BoBo VR Z4 glasögon.

Eve: Valkyrie och The Climb

När det kommer till Eve: Valkyrie, så handlar detta faktiskt om ett mycket snyggt och spännande spel samtidigt som det använder sig av Unreal Engine. Detta gör att spelet blir mycket lätt processat i jämförelse med många andra. Spelet finns till Microsoft Windows och Playstation 4 och har skapats av CCP Games. Spelet handlar om en 3-D space shooter i Eve´s universum. För bästa spelkänsla ska detta spelas i multiplayer version, där du antingen kan spela mot alla spelare eller vara en del av ett lag. Eve: Valkyrie kan spelas både med och utan VR glasögon, men självklart ger VR en helt annan känsla för spelet.

The Climb är ett spel som skapats av Crytek i samarbete med Oculus. Onödigt att säga blir givetvis att detta spelar du bäst med valet av Oculus Rift. Spelet har bara lanserats till Microsoft Windows. Även detta kan kallas för ett actionspel som får adrenalinet att pumpa. Hur som helst på ett helt annat sätt. Via snygg grafik och snabba rörelser, får du här se till att klara livhanken genom att klättra upp för väggar, klippor och slutligen genomföra en hel bergsbestigning. Spelet utmanar dig och dina eventuella rädslor för höjder och ger ett extremt verkligt intryck.

The Assembly

Här kommer ett intressant och spännande spel som skiljer sig från de andra presenterade i denna artikel. Här handlar det nämligen om ett äventyrsspel där du löser mysterium och gåtor. Naturligtvis måste du håll tungan rätt i munnen och klara livhanken också. Spelet har skapats för Microsoft Windows av nDreams. Här kan du befinna dig i många olika miljöer och utsättas för moraliska dilemman och knepiga problem. Mer av ett intellektuellt spel där det krävs en hel del pusslande. Spelet har en tydlig grafik och med ett par Oculus Rift VR glasögon tar du dig an detta mysterium på bästa sätt.

Related posts

Leave a Comment